31 oktober tot en met 8 nov 2019 – Dudok aan het Diep, verkiezing mooiste ontwerp

Vanaf 31 oktober, na een presentatie van de ontwerpen op Let’s Gro editie 2019 om 19.30, kunnen inwoners van Groningen een week lang hun stem uitbrengen op drie verschillende ontwerpen voor een nieuwe plek in de stad waar groen en ontmoeting centraal staan: Dudok aan het Diep.

Het voormalige benzinestation aan de Diepenring – een rijksmonument – markeerde decennialang de overgang van Diepenring naar het Boterdiepmaar verandert straks in een groene, publiek toegankelijke verblijfplaats voor jong en oud. Om te ontmoeten, te spelen, of gewoon even weg te dromen op een mooie plek midden in de drukte van de stad. Passend bij de ambitie van het college om meer openbare publieke ruimte te herwinnen in de binnenstad.

De drie ontwerpen worden tijdens Let’s Gro 2019 gepresenteerd aan het publiek. Daarna kan iedereen een week lang een stem uitbrengen op het ontwerp van zijn of haar voorkeur. Samen met een jury van deskundigen wordt uiteindelijk het definitief ontwerp gekozen. Alle ontwerpen zijn in deze periode ook te zien in de hal van het gemeentelijk kantoor aan het Gedempte Zuiderdiep (nummer 98).

Wil je bij de presentatie van de ontwerpen zijn op donderdag 31 oktober 19.30 – 21.00 Forum Hereplein? Bestel dan hier alvast je gratis kaarten https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dudok-aan-het-diep-71700065827