Praat tot maandag 19 april mee over de actualisatie van de binnenstadsvisie

De gemeente Groningen gaat de komende tijd aan de slag met de actualisatie van de binnenstadsvisie. Hierin staan alle ambities en ideeën om de binnenstad van Groningen in de toekomst bereikbaar, toegankelijk en vooral ook aantrekkelijk te houden.

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat de visie Bestemming Binnenstad (2016) is vastgesteld. In deze periode heeft de wereld niet stilgestaan. De stad is sterk gegroeid, de druk op de openbare ruimte is toegenomen en het winkellandschap is aan het veranderen. Daarnaast heeft natuurlijk ook de coronacrisis een grote impact op de binnenstad, zowel op haar ondernemers als haar bezoekers.

Al deze ontwikkelingen vragen om een actualisatie van de huidige binnenstadsvisie. Dat doen we niet alleen, maar in samenspraak met de gebruikers van de binnenstad. Op deze pagina kun je daarom tot maandag 19 april meepraten over wat jij belangrijk vindt voor de binnenstad. De reacties nemen we (waar dat kan) mee bij de actualisatie. Waarschijnlijk neemt de gemeenteraad rond juli een besluit over de vernieuwde binnenstadsvisie.