praat mee

Praat mee!

Op deze pagina kun je met de gemeente en elkaar in gesprek en van gedachten wisselen over de verschillende projecten en veranderingen in de binnenstad. Je kunt hier actief meedenken en jouw ideeën delen voor de binnenstad.

Meepraten kan door op een van de projecten hieronder te klikken. Je komt dan op een nieuwe pagina terecht waar meer informatie staat over het desbetreffende project. Hier vind je ook een aantal vragen. Onder elke vraag staat een reactieformulier. Deze vul je in om op de vraag te reageren.  Praat jij ook mee?

 

De Grote Markt gaat de komende jaren veranderen. Vanaf eind 2021 verdwijnen de bussen waardoor ruimte ontstaat om het plein een nieuwe invulling te geven. Dit is hét moment om de Grote Markt aan te pakken en opnieuw in te richten tot het hart van de binnenstad. Hoe de herinrichting van de Grote Markt er precies uit komt te zien, bepalen we samen met jou. Klik hier om mee te praten. We horen graag jouw ideeën, opmerkingen en suggesties.

De gemeente Groningen gaat de komende tijd aan de slag met de actualisatie van de binnenstadsvisie. Hierin staan alle ambities en ideeën om de binnenstad van Groningen in de toekomst bereikbaar, toegankelijk en vooral ook aantrekkelijk te houden. Wil jij hierover meepraten? Klik dan hier en laat jouw reactie achter. Meepraten over de actualisatie kan tot maandag 19 april. Waarschijnlijk neemt de gemeenteraad rond juli een besluit over de vernieuwde binnenstadsvisie.