4. Gebiedsontwikkeling Noordwand

(gereed 2023)

Bijgewerkt op 3 december 2020

Samen met marktpartijen en stakeholders ontwikkelen we plannen voor vernieuwing en verbetering van de noordwand van de Grote Markt. Na de bouw van het Forum en de oostwand, ontstaat ruimte om (opnieuw) aan de slag te gaan met de vernieuwing van de noordwand van de Grote Markt. Voordat het zover is werken we samen met de stad, belanghebbenden, ondernemers en anderen aan een visie voor de noordwand, waarin winkelen, wonen, werken en andere functies een plaats kunnen krijgen. Dit onderdeel is een onderwerp wat samen opgepakt wordt met het project Grote Markt. De aansluiting van de Noordwand met de Grote Markt is van belang voor het ontwerp van de Grote Markt. In de Noordwand zijn inmiddels een aantal ontwikkelingen rondom het voormalig V&D-pand. Binnen worden kantoorruimtes gemaakt en  op de begane grond komt een Jumbo supermarkt. In de kelder komt een grote fietsenstalling voor 1500 fietsen. Het pand krijgt de naam Het Groot Handelshuis.

Rode Weeshuisstraat

Aan de achterkant van de Noordwand wordt een aantal panden in de Rode Weeshuisstraat heringericht. Aan de Stalstraat komt een appartementencomplex onder de naam Mercado. De bouw van het complex is in de zomer van 2020 gestart. De oplevering staat in de loop van 2022 gepland. Zie voor meer informatie over de plannen voor de Rode Weeshuisstraat ook deze pagina.

 

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Bijlagen 4. Gebiedsontwikkeling Noordwand

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.