48. Andere venstertijden, slimmer handhaven

(gereed 2025)

Bijgewerkt op 8 december 2020

Met ingang van 1 januari 2022 wil de gemeente het venstertijdengebied voor laden en lossen in de binnenstad uitbreiden. De venstertijden gaan gelden voor alle straten binnen de Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven. Iedere ondernemer in de binnenstad heeft dan te maken met dezelfde regels. Eerlijk en duidelijk.

Om de naleving van de venstertijden en later ook het gebruik van uitstootvrij bevoorradingsverkeer te controleren, wil het college vanaf 2022 camera’s inzetten die automatisch kentekens registreren. De camera’s kunnen bijvoorbeeld bij de bruggen over de Diepenring komen. Sinds 2019 voeren we een proef uit met cameratoezicht van de venstertijden in de Poele-, Peper- en Brugstraat. De evaluatie van deze proef, komende zomer, vormt de basis voor de verdere inzet van cameratoezicht. Goed om te weten: de camera’s registreren geen personen en maken ook geen opnames van personen.

In 2020 werken we aan:

  • Uitwerking van het precieze gebied van de venstertijden.
  • Nieuw en aangescherpt ontheffingenbeleid.
  • Evaluatie van de proef met camerahandhaving.
  • Informatiecampagne voor ondernemers en vervoerders.

De venstertijden gaan gelden voor alle straten binnen de Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven (roze markering op de afbeelding).

 

48. Andere venstertijden, slimmer handhaven

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.