48. Andere venstertijden, slimmer handhaven

(gereed 2022)

Bijgewerkt op 9 maart 2021

In de binnenstad rijdt steeds meer vracht- en bestelverkeer. Dat zorgt voor opstoppingen, verkeersonveilige situaties voor voetgangers en fietsers, geluidsoverlast en verminderde luchtkwaliteit. Door het gebied met venstertijden te vergroten rijdt er minder vracht- en bestelverkeer, wordt de binnenstad veiliger en komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Vanaf 2022 gelden in de hele binnenstad, de Sledemennerbuurt en bij winkelgebied Westerhaven overal dezelfde regels voor laden en lossen van vracht- en bestelauto’s. Iedere ondernemer in de binnenstad heeft dan te maken met dezelfde regels. Eerlijk en duidelijk.

Om de naleving van de venstertijden en later ook het gebruik van uitstootvrij bevoorradingsverkeer te controleren, wil het college vanaf 2022 camera’s inzetten die automatisch kentekens registreren. De camera’s kunnen bijvoorbeeld bij de bruggen over de diepenring komen. Goed om te weten: de camera’s registreren geen personen en maken ook geen opnames van personen.

In 2021 werken we aan:

  • Uitwerking van het bebordingsplan voor de entree van het venstertijdengebied en de zero-emissiezone
  • Maken we een keuze voor de ANPR-camera’s en starten we de aanbesteding
  • Passen we de interne werkprocessen bij de gemeente aan op gebied van ontheffingen en handhaving
  • Ontwikkelen we een campagne over het venstertijdengebied en regels m.b.t. bevoorraden en parkeren

 

De venstertijden gaan gelden voor alle straten binnen de Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven (roze markering op de afbeelding).

 

48. Andere venstertijden, slimmer handhaven

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.