11. Pendelbus west

(gereed 2019)

Bijgewerkt op 8 december 2020

De proef met de Pendelbus in de binnenstad is per 1 oktober 2019 stopgezet. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. In de praktijk bleek dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de Pendelbus.

De verwachting is dat op zijn vroegst eind 2021 de normale OV-bussen ook aan de oostkant van de binnenstad een andere route gaan rijden, net als nu al het geval is aan de westkant. Dan wordt de pilot hervat met een nieuwe route; alternatief vervoer binnenstad Oost, een nieuwe dienstregeling en mogelijk een nieuwe vorm van vervoer. De gemeente gaat daar, in goed overleg met belanghebbenden, de komende periode nader onderzoek naar doen.

De Pendelbus Binnenstad

De Pendelbus reed tot 1 oktober 2019 in een lus door de binnenstad; vanaf het Gedempte Zuiderdiep, het A-kerkhof, de Westerhaven, via de Noorderhaven/Lopende Diep (haltes Oude Kijk in’t Jatstraat en Oude Boteringestraat richting de Ebbingestraat en de Grote Markt, om vervolgens weer richting Zuiderdiep te rijden.

 

11. Pendelbus west

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.