terug

Praat mee

De Grote Markt gaat de komende jaren veranderen. Vanaf eind 2021 verdwijnen de bussen waardoor ruimte ontstaat om het plein een nieuwe invulling te geven. Dit is hét moment om de Grote Markt aan te pakken en opnieuw in te richten tot het hart van de binnenstad.

Hoe de herinrichting van de Grote Markt er precies uit komt te zien, bepalen we samen met jou. Op deze pagina kun je reageren op belangrijke vraagstukken omtrent de herinrichting van de Grote Markt. We horen graag jouw ideeën, opmerkingen en suggesties. Aan meepraten is een aantal spelregels verbonden. Deze regels vind je hier.

De eerste plannen voor de Grote Markt

Het college van B&W heeft op vrijdag 9 oktober de eerste ruwe ideeën voor de inrichting van de Grote Markt gepresenteerd.  Deze ideeën vormen samen de voorlopige ‘structuurschets’. Eind dit jaar mondt deze structuurschets uit in het Programma van Eisen waarover vervolgens de gemeenteraad een besluit neemt. Op basis daarvan zal volgend jaar een concreet ontwerp voor de Grote Markt worden gemaakt. Naar verwachting kan dan eind 2021 de schep in de grond.

Hier vind je de eerste schetsen en ideeën voor de ‘nieuwe’ Grote Markt. In dit filmpje kun je ook een toelichting bij de schetsen en ideeën bekijken. Het filmpje is ook met ondertiteling beschikbaar. Deze vind je hier.

Tot 15 november kon je op de eerste plannen reageren door verder op deze pagina een reactie te plaatsen bij de verschillende vragen over de doelen van de Grote Markt. Alle reacties blijven de komende periode nog zichtbaar, zodat iedereen deze terug kan lezen. Ook blijft het mogelijk om op de verschillende vragen te reageren. Uw reactie kan ons helpen bij de volgende fase: het maken van het inrichtingsplan.

Wat vind jij?

We werken met vijf doelen voor de Grote Markt: de Grote Markt als het centrale plein, de Grote Markt als het ontmoetingsplein, de Grote Markt als levendig plein, de Grote Markt als het voetgangersplein en de Grote Markt als klimaat-adaptief plein.

Maar hoe zorgen we ervoor dat de Grote Markt weer het centrale plein wordt? Wat maakt het plein levendig en gezellig? En welke ideeën heb jij om de Grote Markt duurzamer te maken? Hieronder zie je vijf blokken met de verschillende doelen voor de Grote Markt. Per doel is een aantal vragen geformuleerd. Klik daarvoor op het blok met het doel. Met de pijlen aan de linker- en rechterkant kun je vervolgens door de vragen heen bewegen. Door het reactieformulier onder de vraag in te vullen, reageer je op de vragen.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.