terug

Praat mee over de actualisatie

De gemeente Groningen gaat de komende tijd aan de slag met de actualisatie van de binnenstadsvisie. Hierin staan alle ambities en ideeën om de binnenstad van Groningen in de toekomst bereikbaar, toegankelijk en vooral ook aantrekkelijk te houden.

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat de visie Bestemming Binnenstad (2016) is vastgesteld. In deze periode heeft de wereld niet stilgestaan. De stad is sterk gegroeid, de druk op de openbare ruimte is toegenomen en het winkellandschap is aan het veranderen. Daarnaast heeft natuurlijk ook de coronacrisis een grote impact op de binnenstad, zowel op haar ondernemers als haar bezoekers.

Al deze ontwikkelingen vragen om een actualisatie van de huidige binnenstadsvisie. Dat doen we niet alleen, maar in samenspraak met de gebruikers van de binnenstad. Tot maandag 19 april kon je daarom op deze pagina meepraten over wat jij belangrijk vindt voor de binnenstad. Alle reacties blijven de komende periode nog zichtbaar, zodat iedereen deze terug kan lezen. Ook blijft het mogelijk om op de verschillende vragen te reageren. Deze reacties worden alleen niet meer meegenomen bij de actualisatie.

Wil je meer weten over de actualisatie van de binnenstadsvisie? Klik dan hier voor meer informatie.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.