Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

19 januari 2023

Doorgaand verkeer Oosterstraat en Gelkingestraat vanaf maandag gestremd

In verband met de herinrichting van de Grote Markt zijn er de komende weken werkzaamheden aan de kopse kanten van zowel de Oosterstraat als de Gelkingestraat. Dat betekent dat doorgaand verkeer daar niet mogelijk is. Bevoorradingsverkeer kan beide straten in- en uitrijden via het Gedempte Zuiderdiep. Doorgaand fietsverkeer wordt in principe omgeleid via de Pelsterstraat. Er is wel een goed begaanbare looproute die beide straten met de Grote Markt verbindt. Het werk aan de Oosterstraat-kant start 24 januari en duurt tot eind maart. Aan de Gelkingestraat-kant is het werk minder ingrijpend, daar duurt de stremming tot 10 februari. Verkeersregelaars en gele informatie-bebording zijn aanwezig. Meer weten over herinrichting Grote Markt? Kijk op jouwgrotemarkt.groningen.nl.

Waarom zijn de Oosterstraat en Gelkingestraat tegelijk afgesloten?
De Gelkingestraat en Oosterstraat zijn tegelijk afgesloten, om het werk aan de Grote Markt zo snel mogelijk te kunnen afronden. Het grootste gedeelte van beide straten is toegankelijk voor fietsers. Bij het stuk met de werkzaamheden moeten fietsers afstappen en met de fiets aan de hand even erlangs lopen. Wil je liever niet afstappen, dan kun je via de aanbevolen omleidingsroute Pelsterstraat. Fietsverkeer in twee richtingen door de straat is niet toegestaan, omdat bevoorradingsverkeer hier ook rijdt. De Gelkingestraat is overigens vanaf 10 februari weer open. De kop van de Oosterstraat blijft dicht tot eind maart.