Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

14 juli 2020

Extra terrassen op Vismarkt

Onlangs stemde de gemeente in met het voorstel om extra terrassen te plaatsen op de Vismarkt. Gisteren was het extra terras met zo’n 500 zitplekken voor het eerst geopend. Ook blijft er op de Vismarkt ruimte om te zitten zonder dat je daarvoor iets hoeft te bestellen.

Het initiatief van de extra terrassen komt van de horecaondernemers zelf. De meeste horecaondernemers aan de Vismarkt kunnen op hun eigen terras nauwelijks gasten kwijt door de 1,5 metermaatregel. Tien zaken werken mee aan de uitvoering van het plan. Het terras blijft in ieder geval de maand juli nog staan. Als het plan goed functioneert en de buurt geen overlast ervaart, wordt gekeken naar mogelijkheden om het initiatief te verlengen.

Op maandag, woensdag, donderdag en zondag is het terras open van 12.00 tot 02.00 uur. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is dat van 20.00 tot 02.00 uur vanwege de markt. De openingstijden worden ook aangepast bij andere activiteiten zoals evenementen.