Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

16 mei 2019

In uitvoering: Werkzaamheden De Laan

Firma A.Hak Noord-Oost B.V. gaat in opdracht van Enexis Netbeheer, Waterbedrijf Groningen en de Gemeente Groningen kabels en leidingen vervangen in De Laan.

De werkzaamheden worden in verband met de bereikbaarheid in gedeeltes uitgevoerd. Op plekken waar gewerkt wordt, zal de straat afgesloten zijn voor verkeer.

Fase 1 periode 20 mei – begin juli

Maandag 20 mei wordt gestart met het eerste deel, vanaf de Visserstraat tot aan de in- en uitrit van de Harmonie. Ten behoeve van de bereikbaarheid van het overige deel van De Laan wordt het eenrichtingsverkeer in De Laan dan opgeheven. Aanrijden kan dan via de Grote Kromme Elleboog – Turftorenstraat, afrijden via de Turftorenstraat – Hoge der A – Astraat.

Fase 2 periode begin juli – eind juli

Dit betreft het gedeelte vanaf de in- uitrit van de Harmonie tot en met de Uurwerkersgang. In het gedeelte ten zuiden van de Uurwerkersgang wordt dan ook hier het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven. Ten noorden van de in- uitrit van de Harmonie is De Laan per auto bereikbaar via de Visserbrug – Visserstraat.

Fase 3 periode eind juli – oktober

Het derde en laatste gedeelte van De Laan, vanaf de Uurwerkersgang tot aan de Turftorenstraat, zal worden opgestart op 19 augustus. De Laan ten noorden van de Uurwerkersgang is dan per auto bereikbaar via de Visserbrug – Visserstraat. We verwachten deze fase begin oktober te hebben afgerond.