Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

08 mei 2020

in uitvoering: werkzaamheden turfsingel, schuitendiep en sint jansbrug (2e fase)

Van 8 juni t/m 21 augustus gaan we weer werken aan de weg nabij de St. Jansbrug. In het najaar van 2019 hebben we de herinrichting van de St. Jansstraat en de oostzijde van de Turfsingel en Schuitendiep, gerealiseerd. Omdat het Forum in november werd geopend en de parkeergarage goed bereikbaar moest zijn, hebben we besloten de tweede fase (westzijde) op een later tijdstip uit te voeren. Mede door andere stremmingen in de eerste periode van 2020, is de keuze gemaakt dit in de rustige vakantieperiode te doen.

Nieuwe straatstenen
Aan de westkant (binnenzijde Diepenring) van de Turfsingel en het Schuitendiep worden de verhardingen vervangen volgens het zelfde principe als de oostkant. Het doorgaand verkeer over de diepenring vanaf de Kattenhage en linksaf vanaf de Sint Jansbrug is dan niet mogelijk. Hier zal een omleiding worden aangegeven. Verkeer vanaf de oostkant, richting de St. Jansstraat en vv is wel mogelijk.


St. Jansbrug
Het brugdek wordt van een nieuwe toplaag (slijtlaag) voorzien. Daarvoor moet eerst de oude laag verwijderd worden. Dit kan geluidsoverlast met zich meebrengen. Dit zal gebeuren van 18 augustus t/m 20 augustus.

Asfalt
Aan beide kanten van de Sint Jansbrug wordt een nieuwe asfalt laag aangebracht. De werkzaamheden vinden grotendeels in de nacht van 16 op 17 augustus én van 17 op 18 augustus plaats. De kruisingen zijn gedurende deze nachten volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.