Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

15 februari 2021

Inrichting bouwterrein Kattenbrug eind februari van start

Aannemer Heijmans richt binnenkort het bouwterrein in. Dat doet hij op het voormalige terrein van Holland Casino aan het Gedempte Kattendiep. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden eind februari. Op het Gedempte Kattendiep kunt u die weken hinder ondervinden van de aanvoer van materieel om het terrein in te richten.

Bomenkap

De noodzakelijke kap van de bomen aan weerszijden van de kade (tussen Steentilbrug en nieuwe brug) is met minimaal een week uitgesteld, tot vrijdag 19 februari. Dit uitstel heeft te maken met een voorlopige voorziening die bij de rechter is aangevraagd en op donderdag 11 februari diende. Vanzelfsprekend wordt in dezen eerst de uitspraak van de rechter afgewacht.

Kattenbrug

Om in de toekomst de nieuwe busroute langs de oostkant van de binnenstad mogelijk te maken legt de gemeente vanaf maart 2021 een nieuwe brug aan in het verlengde van het Gedempte Kattendiep: de Kattenbrug. Daarnaast wordt de directe omgeving langs het Schuitendiep heringericht en daarmee aantrekkelijker, toegankelijker en meer geschikt gemaakt voor verblijf. Architectenbureau Korth Tielens uit Amsterdam heeft het ontwerp van de nieuwe brug en omgeving gemaakt. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de kades van het Schuitendiep. Diverse bomen worden noodzakelijkerwijs gekapt. Er komen even zovele nieuwe bomen en veel ander groen voor in de plaats (zie ook hieronder). Langs het water zullen diverse parkeerplaatsen worden opgeheven, wat de aantrekkelijkheid van deze nieuwe verblijfsplek in de binnenstad eveneens ten goede zal komen. De nieuwe brug en de bijbehorende heringerichte omgeving zijn naar verwachting eind 2021 klaar voor gebruik.

Benieuwd naar de aanpak van de werkzaamheden rondom de aanleg van de Kattenbrug? Lees dan ook dit artikel waarin projectmanager Herman Lubbers vertelt over het project.

Over de start van de werkzaamheden is een aantal brieven verstuurd naar de omwonenden:

  • Klik hier voor de brief die de gemeente naar de omwonenden heeft gestuurd.
  • Klik hier voor de brief die aannemer Heijmans naar de omwonenden heeft gestuurd