Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

09 maart 2021

Laden en lossen in binnenstad en Westerhaven vanaf 2022 alleen in ochtend

Vanaf 2022 gelden in de hele binnenstad, de Sledemennerbuurt en bij winkelgebied Westerhaven overal dezelfde regels voor laden en lossen van vracht- en bestelauto’s. Dat betekent dat vracht- en bestelverkeer hier na de ochtend niet meer mag rijden. Dit gebied wordt ook de zone waarin vanaf 2025 alleen nog uitstootvrij vracht- en bestelverkeer is toegestaan. Deze maatregelen zorgen voor schonere binnenstad met minder verkeer en voor meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De nieuwe regels zijn opgenomen in de visie ‘Ruimte voor Zero Emissie Stadslogistiek’ en hebben gevolgen voor bewoners, ondernemers en vervoerders in de binnenstad. Bijvoorbeeld bij het plannen van de bevoorrading en bij investeringen in hun wagenpark. Bewoners, ondernemers en brancheorganisaties hebben vorig jaar op de plannen gereageerd. Op basis daarvan zijn de regels op sommige punten aangepast. De gemeenteraad bespreekt de visie op woensdag 10 maart.