Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

05 september 2018

Meer bestemmingen met Pendelbus

De Pendelbus rijdt vanaf vandaag een grotere lus door de binnenstad. Dat betekent ook dat het aantal haltes is uitgebreid. Eerder reed het busje enkel tussen Westerhaven, Akerkhof en Zuiderdiep. Vanaf vandaag rijdt de Pendelbus ook via de Noorderhaven/Lopende Diep richting de Ebbingestraat en Grote Markt.

Afb. De Pendelbus in de Brugstraat

Met de uitbreiding van de route wordt gehoor gegeven aan een veelgehoorde wens om de route van de Pendelbus te vergroten. Voor WMO-pashouders en Stadjerspashouders blijft de bus gratis. Voor alle anderen wordt de ritprijs verhoogd naar € 1,-, vanwege het grotere bereik van de bus. De maximale wachttijd bedraagt 15 minuten.

In de maand september geldt wel dat de halte Akerkhof tijdelijk buiten gebruik is. Dit heeft te maken met de werkzaamheden aan de Munnekeholm. Vanaf medio oktober wordt deze halte opnieuw in gebruik genomen.

Afb. De route en haltes vanaf september 2018

De Pendelbus is een pilot van twee jaar en werd in september 2017 gestart met de route Zuiderdiep, Akerkhof en Westerhaven. Nu het eerste jaar er op zit wil het college vanaf dit jaar september een halfjaar lang een uitgebreidere route gaan rijden. Zo wil het college meer zicht krijgen op de vraag of en hoe alternatief vervoer in de binnenstad een meerwaarde heeft. Daarna volgt nog een halfjaar proef met verschillende opstappunten in de binnenstad waarbij de Pendelbus op afroep beschikbaar is.