Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

09 april 2020

VVV kantoor weg, tijdelijk "Ruimte voor Markt".

Vanaf het weekend van 11 april 2020 worden de non-food kramen van de Vismarkt tijdelijk verplaatst naar de Grote Markt zodat het winkelend publiek meer afstand kan houden om rekening te houden met Corona maatregelen. Op de Grote Markt is meer ruimte ontstaan omdat het VVV kantoor weg is. Als rond 2021 de bussen niet meer over de Grote Markt rijden en de nieuwe route rijden, ontstaat er ruimte om met de herinrichting van Grote Markt aan de slag te gaan. Daarvoor gaan we een Programma van Eisen opstellen. In het Programma van Eisen beschrijven we waar de nieuwe Grote Markt aan moet voldoen zoals over zitten zonder te betalen, water, groen, en spelen. Klimaatbeheersing is een daarbij belangrijk thema.

Voor al deze onderwerpen werkt de gemeente schetsen uit die ze vanaf de zomer van 2020 alvast voorlegt aan Stadjers, bezoekers en stakeholders zoals ondernemers.