Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

22 september 2020

Werkzaamheden Akerkhof-pleintje starten begin oktober

Als onderdeel van de aanpak van de westelijke binnenstad wordt ook het pleintje op het Akerkhof bij de Munnekeholm heringericht. Begin oktober beginnen de werkzaamheden. Eind december 2020 is het werk naar verwachting klaar.

Meer dan nu wordt het een aangename verblijfsplek waar het fijn is om te zijn en te zitten. Een plek met een uitgesproken groen karakter, met aandacht voor biodiversiteit en respect voor de historie.

De afgelopen jaren was het een donkere en droge plek, waardoor er weinig onder de bomen groeide. Het gras was van slechte kwaliteit en moest regelmatig worden vervangen. Er zijn eerder dit jaar drie bomen gekapt en de houtopstand rond de kerk is verwijderd. Per saldo is het aantal bomen in dit gebied toegenomen doordat inmiddels zes grote bomen in de Brugstraat en Astraat zijn geplant.

Op het Akerkhof-plein hebben de monumentale oude kastanjes en lindes nu meer ruimte gekregen. De zgn. herdenkingsboom aan de zuidkant wordt dit najaar een paar meter verplaatst. Het gras in het midden maakt plaats voor halfverharding. Er komen aan de randen drie grote plantvakken met gemengde beplanting (300 m2) en extra zitgelegenheid.