Alternatief vervoer

De busroute wordt verplaatst van de Grote Markt naar de Diepenring. Voor minder mobiele mensen en vanuit gastvrijheid doen we sinds 2016 onderzoek naar alternatief vervoer. Op proef reed vanaf 2017 de Pendelbus in de binnenstad, vooral aan de westkant (zie ook project 11.) De Pendelbus is bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn of anderszins moeite hebben met het overbruggen van de afstand van de bushaltes aan de rand van het centrum naar het hart van de stad.

Per 1 oktober 2019 is de proef met de pendelbus anderhalf jaar opgeschort. Het college heeft dat besloten. In de praktijk bleek dat er weinig gebruik werd gemaakt van de Pendelbus. Gemiddeld had de Pendelbus zo’n 200 passagiers per week. Opvallend was dat de meeste in- en uitstappers dat deden op plaatsen waar ook het reguliere busvervoer nog rijdt. De pendelbushalte bij de Akerk werd bijvoorbeeld nauwelijks gebruikt.

De verwachting is dat eind 2020 de bussen ook aan de oostkant van de binnenstad een andere route gaan rijden. Dan wordt de pilot hervat met een nieuwe route, een nieuwe dienstregeling en mogelijk een nieuwe vorm van vervoer. Dan gaan de bussen aan de oostkant van de binnenstad een nieuwe route rijden over de Diepenring. Daarvoor komen er nieuwe haltes bij het provinciehuis en bij de Stadsschouwburg.

 

Alternatief vervoer

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.