Herhuisvesting VRIJDAG St. Jansstraat

Bijgewerkt op 15 juni 2023

De gemeente gaat het complete bouwblok tussen de Nieuwe Markt, St. Jansstraat, Schoolstraat en de Popkenstraat vernieuwen. Waarbij de monumenten gerenoveerd en verduurzaamd gaan worden en het overige deel gesloopt wordt. Daarvoor in de plaats komt nieuwbouw. Het wordt de gezamenlijke plek voor de functies van kunstencentrum VRIJDAG, nu nog verspreid over drie locaties in de stad. In het bouwblok komen appartementen op de verdiepingen van de hoek Popkenstraat/ Nieuwe Markt. Op de begane grond komt een commerciële ruimte. Ook op de hoek Schoolstraat/ St. Jansstraat komt  een commerciële ruimte op de begane grond.

In de zomer van 2023 verhuist de Muziekschool tijdelijk naar de Akkerstraat. Zodat daarna aan de Sint Jansstraat de sloop en vervolgens de bouw/renovatie kan beginnen. Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden eind 2025/begin 2026  afgerond en kan VRIJDAG dan het nieuwe gezamenlijke onderkomen in gebruik nemen.

Meer weten? Ga naar gemeente.groningen.nl/vrijdag.


 

 

Herhuisvesting VRIJDAG St. Jansstraat

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.