Bussen over Oost

Bijgewerkt 24 november 2021

Onder de noemer Bussen over Oost optimaliseren we de doorstroming op de Diepenring, zodat de bus in de toekomst ongeveer dezelfde rijtijd haalt over deze nieuwe route als over de huidige route over de Grote Markt. Voordat de bussen over de Diepenring kunnen rijden, is een aantal aanpassingen nodig. Zoals nieuwe bushaltes. De nieuwe haltes komen voor het Provinciehuis en de Stadsschouwburg. Het gebied rondom de haltes wordt 30 km/u. Naast dat het gebied verkeersveilig en toegankelijk wordt gemaakt, krijgt het aangezicht een flinke opknapbeurt. Zo krijgt het plein voor de Stadschouwburg bankjes, groen en bomen.

Laatste nieuws: asfalteringswerkzaamheden Turfsingel

Ter hoogte van de nieuwe bushaltes voor de Stadsschouwburg en rondom de Maagdenbrug zullen begin volgende week asfalteringswerkzaamheden worden uitgevoerd. Het weggedeelte tussen nieuwe Sint Jansbrug en Maagdenbrug is tussen maandag 29 november 7:00 uur en woensdag 1 december 7:00 uur gestremd voor doorgaand verkeer. Tijdens deze stremming wordt er asfalt aangebracht langs de nieuwe bushalte. De werkzaamheden rondom de Maagdenbrug zijn vanaf dinsdag 30 november tussen 19:00 uur en woensdag 1 december 6:00 uur. Tijdens die werkzaamheden is het verkeer richting de Turfsingel binnenzijde gestremd vanaf de Oude Ebbingestraat. Er is een omleidingsroute voor het doorgaand verkeer. Meer weten? Lees dan de brief die naar omwonenden is gestuurd.

Eerder nieuws: 

Bussen over Oost

oude situatie

nieuwe situatie

‘De afbeelding rechts geeft een impressiebeeld. Dit kan afwijken van het uiteindelijk ontwerp.’

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.