Minervaplein

Bijgewerkt op 7 juli 2022

Vanaf donderdag 7 juli starten de eerste werkzaamheden op het pleintje voor Minerva. De werkzaamheden bestaan uit: de aanleg van een plantvak op het plein rond het beeld, het vervangen van de gele stenen (in het groen omlijnde gebied op het kaartje) en het plaatsen van een zestal bankjes (gemaakt van onder andere de oude gele stenen uit de binnenstad). Deze werkzaamheden worden naar verwachting voor de bouwvakantie afgerond. In de tweede helft van dit jaar worden de overige werkzaamheden uitgevoerd.

Plattegrond van het heringerichte Minervaplein

Nieuwe verblijfsplek
Het Minervaplein wordt in de loop van 2022 omgetoverd tot een mooie nieuwe verblijfsplek in de binnenstad. Het wordt een gezellig plein, waar meerdere functies bij elkaar komen. Het grijze asfalt wordt eruit gehaald en vervangen door gele stenen. Er komen geleidelijnen voor blinden en slechtzienden. Fietsers gaan in de toekomst op de rijbaan fietsen. Hierdoor ontstaat er op de plek van het fietspad ruimte voor terrassen onder de bomen. De terrassen komen waarschijnlijk op dezelfde halfverharding te staan als bij het Akerkhof. Op het pleintje zelf komen openbare zitelementen, waar bezoekers vrijblijvend kunnen zitten. Ook wordt het plein vergroend door middel van een plantvak met diverse grassen.

Hieronder ziet u twee impressies van hoe het plein en de omgeving er in de toekomst uit kunnen komen te zien. Let op: het gaat hier nog niet om een definitief ontwerp.

Impressie – vergroening van het Minervaplein

Impressie – fietsers op de rijbaan en terrassen op halfverharding onder de bomen

Fietsparkeren
De omgeving van het Minervaplein wordt gekenmerkt door slordig geparkeerde fietsen. Dit hebben we nu deels opgelost door aan de zijkant en achterzijde van de school fietsvakken aan te brengen. Deze fietsvakken worden ook nog op andere plekken aangelegd, zodat het plein vrij kan worden gemaakt van geparkeerde fietsen.

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.