33. Pleinen-project Binnenstad

(gereed 2023)

Bijgewerkt op 7 december 2020

Door onder andere het verdwijnen van de bussen uit de binnenstad is er ruimte ontstaan voor een verbetering van een aantal pleinen in de binnenstad. Dit project beperkt zich op dit moment tot de pleinen bij de Aa-kerk (Akerkhof) en Minerva.  

Met de herinrichting van het Akerkhof wordt de huidige donkere plek omgevormd tot een lichte, groene en aantrekkelijke verblijfsplek met niet-commerciële zitgelegenheid en circa 300 m2 plantvakken met zitranden. In de halfverharding is met een messing belijning de oorspronkelijk vorm van de kerk aangegeven. De werkzaamheden zijn in de tweede helft van 2020 uitgevoerd.  

In de tweede helft van 2020 is er door het Parijse bureau List een ontwerp gemaakt voor het klimaatbestendig herinrichten van het plein voor Minerva, de Reitemakersrijge en Kleine der A. Dit wordt gecombineerd met het realiseren van een alternatieve fietsroute naar het Gedempte Zuiderdiep en het station om de Astraat en de Brugstraat te ontlasten. In de eerste helft van 2021 wordt dit uitgewerkt tot een voorlopig en daarna tot een definitief ontwerp.  

 

33. Pleinen-project Binnenstad

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.