Gele stenen

Bijgewerkt op 22 november 2021

GEEL ERUIT | GEEL ERIN

De gele stenen in de binnenstad zijn aan vervanging toe. De stenen die zorgen voor een rustig en herkenbaar straatbeeld, werden in de jaren ’90 binnen de diepenring toegepast. Door jarenlang intensief gebruik werden de stenen steeds gladder en gingen regelmatig kapot.

In 2017 is daarom na een grondige testperiode een nieuwe steen gekozen voor de bestrating van de binnenstad. Belangrijke voorwaarden bij de keus van de steen was dat deze qua kleur moet lijken op de huidige steen, voldoende stroef is en betaalbaar. Op basis van de testresultaten heeft de gemeente inmiddels een leverancier gekozen en een keuze gemaakt in de manier van bestraten.

Inmiddels is ongeveer 60% van alle bestrating vervangen. De vervanging van de gele steen in de Herestraat, Zwanestraat en Kijk in ’t Jatstraat is mede door de coronamaatregelen voorspoedig verlopen. Voor 2022 staat het gebied van de Poele- en Peperstraat, de Oude Boteringestraat, de Rodeweeshuisstraat en de oostzijde van het Zuiderdiep op het programma. Het vervangen van kabels en leidingen gebeurt daar (waar nodig) voorafgaand aan de werkzaamheden. Het vervangen van de kabels en leidingen door de netwerkbedrijven in de binnenstad is in 2022 nagenoeg gereed.

 

 

Gele stenen

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.