54. Herinrichting Akerkhof

(gereed 2020)

Als onderdeel van de aanpak van de westelijke binnenstad wordt ook het Akerkhof aangepakt.

  • Meer dan nu wordt het een aangename verblijfsplek waar het fijn is om te zijn en te zitten, en met een groen karakter met aandacht voor biodiversiteit en respect voor de historie van de plek.
  • De omliggende straten Munnekeholm en de Brugstraat zijn inmiddels heringericht met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.
  • Bevoorradings- en bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

 

UPDATE 19 mei 2020

Het pleintje bij de Akerk moet een prettiger plek worden om te verblijven. Daarvoor is het nodig dat er meer licht op de plek komt. Nu is het een redelijk donkere en droge plek, waardoor er weinig onder de bomen groeit. Het bestaande gras is van slechte kwaliteit en moet regelmatig worden vervangen. Inmiddels zijn er drie bomen gekapt en is de houtopstand rond de kerk verwijderd. Per saldo neemt het aantal bomen in dit gebied toe doordat inmiddels zes bomen in de Brugstraat en Astraat zijn geplant. Op het plein hebben de monumentale oude kastanjes en lindes nu meer ruimte gekregen.

De herdenkingsboom wordt in het najaar een paar meter verplaatst. Het gras wordt vervangen door halfverharding, er wordt meer dan 300 m2 aan plantvakken met gemengde beplanting aangelegd en er komt meer (niet-commerciële) zitgelegenheid.

 

 

54. Herinrichting Akerkhof

oude situatie

nieuwe situatie

‘De afbeelding rechts geeft een impressiebeeld. Dit kan afwijken van het uiteindelijk ontwerp.’

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Bijlagen 54. Herinrichting Akerkhof

Ik heb een vraag

Heeft u vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.