Terrassengebied zuidzijde Kattendiep

Laatst bijgewerkt op 17 maart 2023

Omdat de parallelweg langs de busbaan al een tijd niet meer in gebruik is voor (auto)verkeer, is er ruimte om de omgeving anders in te richten. De plannen voor de nieuwe inrichting zijn samen met de ondernemers gemaakt. Het doel van de herinrichting is om het (terrassen)gebied – dat door de ondernemers ook wel ‘de Ramblas’ wordt genoemd – mooier, toegankelijker en groener te maken.

Werkzaamheden 
Op dit moment is de herinrichting van het terrasgebied aan de zuidzijde van het Kattendiep volop in uitvoering. Zo wordt de bestrating vervangen en worden de terrasvakken aangelegd. De werkzaamheden worden waarschijnlijk begin april 2023 afgerond. Rondom de terrassen komen dan groenvakken. In deze groenvakken komt eerst een kruidenmengsel. De definitieve beplanting wordt tegen het eind van het jaar geplant.

Nieuwe inrichting
Hieronder staan de belangrijkste uitgangspunten voor de nieuwe inrichting:

  • Langs de gevels van de horecazaken komt een smal gevelterras met daarnaast een ruime voetgangerszone. Tussen de voetgangerszone en de bestaande busbaan komen grotere eilandterrassen.
  • Rondom de eilandterrassen is veel ruimte voor groen. De beplanting langs de terrassen zorgt voor meer biodiversiteit en voor de opvang van water. Ook ontstaat er een prettige afscheiding met de busbaan. In totaal wordt ongeveer 30% van het gebied veranderd van bestrating naar groen.
  • De eilandterrassen worden met platte keien bestraat. Ze hebben daarmee een duidelijke andere uitstraling dan de voetgangerszone. Dit moet voor een duidelijke markering van de voetgangerszone zorgen, zodat het gebied voor iedereen goed toegankelijk blijft. Leuk is dat de keien van de terrassen het idee van een kade geven, toepasselijk langs een voormalig onderdeel van de Diepenring.
  • De herinrichting sluit aan op de inrichting van de ruimte rondom de Kattenbrug.
  • Fietsparkeren is verplaatst naar noordzijde van het Gedempte Kattendiep.

Doorsnede nieuwe inrichting terrassengebied Kattendiep

 

Terrassengebied zuidzijde Kattendiep

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.