7. Verbeteren aanlooproute vanaf Hoofdstation

(gereed 2023)

Door de ontwikkeling van het stationsgebied wordt het historische hoofdgebouw weer de centrale toegang naar de treinen. De herinrichting van het voorplein en het verbeteren van de looproute van het stationsgebouw naar de Werkmanbrug maakt deel uit van het project Groningen Spoorzone. Een verbeterde route versterkt de relatie met de binnenstad. Tussen het Hoofdstation en de binnenstad is de directe route, met daarin gelegen de Werkmanbrug en de drukke Stationsweg, niet optimaal voor gezamenlijk gebruik door voetgangers en fietsers. Om het Hoofdstation en de binnenstad meer met elkaar te verbinden verbeteren we de route. Pas als het busstation is verplaatst naar de zuidzijde (2023), is de fysieke ruimte beschikbaar om het voorplein van het station opnieuw in te richten en het vervolg van de route te optimaliseren.

 

7. Verbeteren aanlooproute vanaf Hoofdstation

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Bijlagen 7. Verbeteren aanlooproute vanaf Hoofdstation

Ik heb een vraag

Heeft u vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden.