Dudok aan het Diep

Laatst bijgewerkt op 18 juli 2023

De plek van het voormalig tankstation aan de Turfsingel aan de noordzijde van de Diepenring (Dudok aan het Diep) wordt heringericht tot een openbare plek met meer ruimte voor groen, meer verblijfskwaliteit en meer kansen voor ontmoeting en recreatie op en aan het water. Langs het water komt een houten vlonder. Het eerdere optionele commerciële tweede terras is komen te vervallen. Op die plek wordt extra groen en openbare banken toegevoegd. Veel nieuwe bomen, gras, klein groen en openbare zitgelegenheid op de oever maken het geheel tot een aantrekkelijke, nieuwe verblijfsplek in de binnenstad. Om iedereen veilig naar deze plek te laten komen, worden er twee zebrapaden aangelegd.

Als de benodigde procedures zijn afgerond, starten de werkzaamheden bij Dudok aan het Diep naar verwachting in september 2023. In 2019 is de eerste stap gezet met een ontwerpprijsvraag. Die ontwerpprijsvraag voor de restauratie van het rijksmonumentale gebouwtje naar ontwerp van Dudok en de herinrichting van de directe omgeving is in 2019 gewonnen door de architectencombinatie Marseille Buiten en IRIS Architecten. Het schetsontwerp is in 2021 door deze architectenbureaus gaandeweg uitgewerkt tot een definitief ontwerp. De oplevering van zowel restauratie als herinrichting van de omgeving staan gepland voor 2024. Inmiddels is voor de exploitatie van het gebouwtje en het kleine terras eromheen ook – na een openbare inschrijving – een uitbater geselecteerd. Boekhandel Riemer gaat in samenwerking met Het Koffiestation de horeca verzorgen.

Dudok aan het Diep

oude situatie

nieuwe situatie

‘De afbeelding rechts geeft een impressiebeeld. Dit kan afwijken van het uiteindelijk ontwerp.’

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Tijdlijn

Hieronder ziet u een tijdlijn waarbij per datum de actie wordt uitgelegd.

 • 2024

  Oplevering

 • Najaar 2023

  Aanleggen omgeving vlonder

 • Oktober 2023

  Start restauratie gebouwtje

 • September 2023

  Start werkzaamheden

 • 2021

  Het definitief ontwerp is klaar

 • 2019

  Ontwerpprijsvraag wordt gewonnen door architectencombinatie Marseille Buiten en IRIS Architecten

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.