Rodeweeshuisstraat

Bijgewerkt op 23 december 2021

Er wordt hard gewerkt in de Rodeweeshuisstraat. Zo verrijst Mercado en krijgt het Groot Handelshuis steeds meer vorm. Hetzelfde geldt voor de herinrichting van de Rodeweeshuisstraat en de Stalstraat.

Sinds de vrijgave van de eerste plannen in april 2021 zijn er gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers. Naar aanleiding van die gesprekken zijn er keuzes gemaakt over onder andere de gehandicaptenparkeerplaatsen, terrassen en bomen. Daarnaast is er gekeken naar de mogelijkheden voor kunst en gevelgroen. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een nieuw inrichtingsplan. Dit inrichtingsplan is eind december 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

Impressie Rodeweeshuisstraat – geen definitief ontwerp

Inrichtingsplan
Het gebied Rodeweeshuisstraat en de Stalstraat wordt in 2022 omgetoverd tot levendige en karaktervolle plek in de stad. Op het inrichtingsplan hieronder ziet u hoe de straat er ongeveer uit komt te zien. In de kantlijnen staan de uitgangspunten voor het plan. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in december 2021 een besluit over het inrichtingsplan. Als alles dan volgens plan verloopt, starten de werkzaamheden in de eerste helft van 2022 en wordt de ‘nieuwe’ Rodeweeshuisstraat in het najaar van 2022 opgeleverd.

De bouw van Mercado

  • De 2e, 3e en 4e verdiepingsvloeren zijn al gestort. Voor het einde van dit jaar worden ook de 5e en 6e verdieping geplaatst en wordt de 7e verdiepingsvloer gestort.
  • Begin 2022 worden de 7e en 8e verdieping geplaatst.
  • Als in het voorjaar van 2022 ook de dakvloer is gestort, wordt aansluitend de bouw van de appartementen afgemaakt.

Wilt u meer weten over Mercado? Kijk dan op www.mercadogroningen.nl.

Het Groot Handelshuis

  • De gevelsteigers worden voor het einde van dit jaar verwijderd.
  • Begin 2022 nemen Jumbo en La Place hun intrek in het pand, zodat zij de winkelruimte en het restaurant klaar kunnen maken voor gebruik. Dit duurt ongeveer 7 weken. Daarna gaat zowel de Jumbo als La Place open voor publiek.
  • De fietsenkelder gaat naar verwachting in het voorjaar van 2022 open.
  • De kantoorruimtes worden waarschijnlijk in de periode van januari tot mei 2022 afgemaakt.

Voor meer informatie, zie ook www.hetgroothandelshuis.nl.

Impressie Het Groot Handelshuis

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.