Rodeweeshuisstraat

Bijgewerkt op 26 september 2022

De Rodeweeshuisstraat en de Stalstraat worden de komende maanden omgetoverd tot een levendige en karaktervolle plek in de stad. Een plek waar het prettig is om te zijn, te winkelen, te wonen of elkaar te ontmoeten. Zo worden er onder andere bankjes en bomen toegevoegd. Ook wordt de straat meer ingericht op voetgangers en de fiets. De auto is te gast. De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting starten op maandag 3 oktober en worden in het voorjaar van 2023 afgerond.

In 2020 is er een eerste inrichtingsvoorstel (ontwerp) voor de Rodeweeshuisstraat gemaakt. Dit voorstel is in 2021 met omwonenden en ondernemers besproken. De opbrengsten van de gesprekken zijn -waar dat kon- verwerkt in een nieuw inrichtingsplan. Eind december 2021 is het inrichtingsplan door de gemeenteraad vastgesteld.

Inrichtingsplan
Op het inrichtingsplan hieronder ziet u hoe de straat eruit komt te zien. In de kantlijnen staan de uitgangspunten voor het plan. Het inrichtingsplan is in december 2021 door de gemeenteraad goedgekeurd. Klik hier om het inrichtingsplan in het groot te bekijken.

De bouw van Mercado
Mercado is bijna af. Begin oktober zijn de vooropleveringen van de appartementen. Eind november worden alle appartementen opgeleverd. Hierna zullen de bouwketen en overige materialen van de bouwplaats afgevoerd worden. De commerciële benedenverdieping wordt in de loop van 2023 in gebruik genomen.

Wilt u meer weten over Mercado? Kijk dan op www.mercadogroningen.nl.

Het Groot Handelshuis
De werkzaamheden in het Groothandelshuis naderen hun einde. De fietsenstalling, Jumbo en Laplace zijn al volop in gebruik. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het afbouwen van de kantoorverdiepingen. De kantoorverdiepingen worden waarschijnlijk begin november voor het eerst in gebruik genomen. In de eerste maanden van 2023 zal het Groothandelshuis in zijn geheel in gebruik zijn.

Voor meer informatie, zie ook www.hetgroothandelshuis.nl.

Impressie Het Groot Handelshuis

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.