55. Herinrichting Rodeweeshuisstraat

(gereed 2022)

Bijgewerkt op 23 maart 2021

Er gebeurt veel in de Rodeweeshuisstraat. Zo wordt Mercado gebouwd, komen er winkel- en kantoorlocaties in het voormalige V&D-pand en krijgt de straat een nieuw pleintje. Hierdoor verandert niet alleen het aanzicht van de straat, maar ook het karakter. Het aantal bewoners neemt toe en het wordt levendiger door de grotere doorstroming van voetgangers en fietsers. Om dit mogelijk te maken, is een aantal aanpassingen nodig.

Het is nu misschien nog wat moeilijk voor te stellen, maar de Rodeweeshuisstraat wordt na alle werkzaamheden een levendige en karaktervolle plek in de stad. Met onder andere terrassen, bankjes en groen.

Ontwerpvoorstel
Voordat de schep de grond in kan, moet er eerst een goed ontwerp komen. Op de tekening hieronder ziet u een eerste ontwerpvoorstel voor de Rodeweeshuisstraat met de uitgangspunten voor het ontwerp. Dit ontwerpvoorstel wordt de komende maanden verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. De raad neemt hierover een besluit. We verwachten in het najaar van 2022 klaar te zijn met de werkzaamheden.

De bouw van Mercado
In oktober 2020 is de bouw van Mercado gestart. Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden afgerond en wordt nu de bouwkuip ontgraven. Vanuit de bouwkuip wordt later de keldervloer gestort, zodat het betoncasco van Mercado kan worden opgebouwd. Naar verwachting wordt de bouw van Mercado na de zomer van 2022 afgerond. Wilt u meer weten over Mercado? Kijk dan op www.mercadogroningen.nl.

Het Groot Handelshuis
Ongeveer een jaar lang worden er volop sloopwerkzaamheden verricht in het voormalige V&D-gebouw. Het gebouw is nu bijna volledig gestript aan de binnenkant. De komende weken wordt een deel van de gevels aan de buitenzijde gesloopt. Hiervoor wordt het gebouw volledig in de steigers gezet. Rond het najaar van dit jaar zal het grootste gedeelte van de verbouwing klaar zijn, waaronder de fietsenstalling met zo’n 1500 stallingsplekken in de kelder van het gebouw. Voor meer informatie, zie ook www.hetgroothandelshuis.nl.

Impressie Het Groot Handelshuis

Kaart

Op de kaart worden de punten aangegeven die voor dit project van toepassing zijn.

Bijlagen 55. Herinrichting Rodeweeshuisstraat

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.