Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Akerkhof

Vroeger was het pleintje voor de Der Aa-kerk een donkere en droge plek, waardoor er weinig onder de bomen kon groeien. Het gras was van slechte kwaliteit en moest regelmatig worden vervangen. Er verblijven was nauwelijks een optie. Kortom: een onaantrekkelijke plek in de binnenstad. Daarom is er een plan gemaakt om de aantrekkingskracht van dit pleintje te vergroten. Er zijn drie bomen gekapt en de houtopstand rond de kerk is verwijderd. Ter compensatie zijn even verderop in de eveneens heringerichte Brugstraat een drietal grote nieuwe bomen geplant. Op het pleintje hebben de monumentale kastanjes en lindes gaandeweg meer ruimte gekregen. Er zijn rondom de nieuwe halfverharding drie grote granieten plantenbakken geplaatst waarin het hele jaar door planten groeien en bloeien. De randen van de plantenbakken doen inmiddels ook dienst als fijne plekjes om te zitten. Losse stoelen maken het geheel extra aantrekkelijk. De binnenstad heeft er een fijne nieuwe verblijfsplek bijgekregen. Het ontwerp kreeg een prijs in het kader van de jaarlijkse gemeentelijke architectuurprijsvraag.

Voor / Na

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.