Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Akwartier

Samen met de bewoners, eigenaren en ondernemers is enkele jaren geleden de ‘Toekomstvisie A+ kwartier’ opgesteld. De directe aanleiding was het beëindigen van de prostitutie in de wijk. De inrichting van de openbare ruimte daar was achterhaald. Daar is sinds 2017 aan gewerkt. Er is ingezet op een – samen met de buurt opgesteld - ontwerp van leefstraten. Het gebied is stap voor stap en straat voor straat vervolgens heringericht. Ook Enexis heeft waar nodig kabels en leidingen vervangen.

Eerst zijn het gebied Muurstraat, Hoekstraat, Vishoek en de zijstraten aangepakt. Daarna de Visserstraat en De Laan. Ook is de buurt waar mogelijk kleinschalig vergroend. Het gebied Turftorenstraat, Kromme Elleboog en Akerkstraat is in 2022 als laatste heringericht.

Voor / Na Plein

Voor / Na Turftorenstraat

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.