Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Astraat en Brugstraat

Sinds 2017 rijdt het openbaar vervoer niet meer door de westelijke binnenstad. De ruimte die hierdoor in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm is ontstaan, bood kansen voor een nieuwe inrichting met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De straten zijn van gevel tot gevel ingericht met een profiel bestaande uit een loopzone en een rijloper. De Astraat was als eerste aan de beurt. Het asfalt is verdwenen, geleidelijnen zijn toegevoegd en waar extra ruimte was, zijn stoepen aangebracht waar uitstallingen op geplaatst kunnen worden. Ondernemers in de Astraat, Brugstraat en Westerhaven hebben gezamenlijk een reclamebord van metaal en hout laten ontwerpen, die precies op deze stoepen past en identiteit geeft aan de straten. In de Astraat zijn plantvakken met zitranden aangebracht voor meer groen. Ook zijn er in de Astraat een aantal extra bomen geplant. De werkzaamheden zijn in 2018 afgerond. De Astraat is een aantrekkelijke winkelstraat aan de rand van de binnenstad geworden.

Voor / Na Astraat

Voor / Na Brugstraat

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.