Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Bussen over west

De busroute aan de westkant van de binnnstad loopt niet meer via de Astraat/Brugstraat/Munnekeholm richting Zuiderdiep en Hoofdstation. De route is nu ‘buitenom’ gelegd zodat de binnenstadsstraten nu alle ruimte hebben voor langzaam verkeer. Daartoe is in de jaren 2016-2017 de Centrumhalte West aangelegd ter hoogte van de Aweg/Westerhaven. Het project was het eerste uitvoeringsproject van Ruimte voor Jou.
De belangrijkste fysieke aanpassingen waren: het realiseren van een bus- en parallelbaan op de Westerhaven, een ingrijpende reconstructie van de T-splitsing Westerhaven-Aweg voor het maken van de Centrumhalte West en de kruising bij de Eendrachtskade-Eeldersingel.
Bij het ontwerp van de Centrumhalte West is nadrukkelijk rekening gehouden voor een inrichting die gericht is op verblijf en op het verlagen van de snelheden. Hierdoor moet het rijdende verkeer zich aanpassen aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemer: de voetganger.

Voor / Na

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.