Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

C&A-locatie

Het winkellandschap is sterk in beweging. Was vroeger de C&A aan het begin van de Herestraat (samen met de V&D op de Grote Markt) de grote trekker aan het uiteinde van het winkelgebied, in de huidige marktsituatie krijgt deze plek deels een nieuwe betekenis.

De huidige opzet van het pand voldoet niet langer aan de wensen van de gebruiker en daarom wil de vastgoedeigenaar (Redevco Nederland) het pand herontwikkelen, met behoud van de winkelfunctie op de begane grond en de 1e verdieping.

Het C&A-pand maakt onderdeel uit van een groter bouwblok (voorheen zelfs uit twee naastgelegen bouwblokken met de Burchtstraat ertussen). De herontwikkeling staat dan ook niet op zichzelf en moet worden ingebed in een bredere visie op het gehele bouwblok en directe omgeving, waaronder de openbare ruimte aan de Herestraatzijde en de Burchtstraatzijde. Bijzonder in dit project is de verkenning om een nieuwe openbare fietsenstalling aan deze kant van de binnenstad onderdeel van de ontwikkeling te laten zijn.

Voor / Na

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.