Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Gele stenen

-

Sinds de aanpak van de binnenstad begin jaren ’90 liggen er gele steentjes in de meeste straten van de binnenstad. Destijds was dat best revolutionair. Groningen liep toen landelijk voorop met het autoluw maken van de binnenstad. In steeds meer straten werden in plaats van het lelijke asfalt vriendelijk ogende klinkers gelegd. Met de jaren kregen ze een zekere verkleuring waardoor ze nog beter bij de omliggende bebouwing gingen passen. In totaal zijn er miljoenen van gelegd. Eén voor één. Een megaklus. Met de huidige binnenstadsaanpak zijn de steentjes -na 30 jaar waren ze best wel afgesleten - allemaal vervangen door soortgelijke maar bovendien sterkere – en stroevere - gele klinkers. Het straatbeeld oogt fris en geeft de binnenstad een extra aantrekkelijk karakter.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.