Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Herwinnen openbare ruimte (Stoep vrij)

In de gemeente Groningen wordt de stoep steeds vaker gebruikt voor onder andere terrassen, reclameborden, laden en lossen en voor het parkeren van (bedrijfs-)fietsen. Hierdoor moeten voetgangers soms uitwijken naar de drukke rijbaan. Ook wordt de doorgang voor hulpdiensten regelmatig geblokkeerd. Dit kan beter. Daarom is de gemeente Groningen op 1 februari 2023 gestart met de campagne ‘Stoep vrij, iedereen blij’. Met deze campagne wil de gemeente Groningen samen met ondernemers, bewoners en bezoekers aan de slag met het vrijmaken van de stoep. Zo kan iedereen veilig en met veel plezier naar onze mooie stad (blijven) komen.


De campagne ‘Stoep vrij, iedereen blij’ richt zich op terrassen, uitstallingen, laden en lossen, fietsparkeren en bedrijfsfietsen en -voertuigen. Wil je meer weten over de campagne? Kijk dan op www.stoepvrij.groningen.nl.

Tijdlijn

  • Februari 2023 – Start campagne Stoep vrij

Downloads

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.