Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Sint Jansstraat / Martinikerkhof

Doel van het project is om een aantrekkelijke looproute te creëren tussen de Grote Markt/Forum en de gerealiseerde bushaltes bij Provinciehuis en Stadsschouwburg. De Sint Jansstraat is nu ingericht als gebied voor auto’s en transformeert in de toekomst naar een aantrekkelijke looproute waar de fiets, auto en overig verkeer vlot doorheen kan, maar waar zij zich gelijktijdig te gast voelen en zich gaan aanpassen aan het gedrag van de voetganger. De straat wordt heringericht en afgestemd op de meest kwetsbare gebruiker: de voetganger. Tegelijk dienen de parkeergarages (Provinciehuis en Groninger Forum) goed bereikbaar te blijven. De werkzaamheden voor het oostelijk deel zijn gereed (gedeelte vanaf de Sint Jansbrug tot de Martinikerk), voor het westelijk deel (het verlengde van de Sint Janstraat, officieel al Martinikerkhof) bevindt het project zich in de ontwerpfase. Ontwikkelingen in de directe omgeving, waaronder het gereedkomen van het project Grote Markt en de realisatie van muziekcentrum VRIJDAG hebben mogelijk nog invloed op de planning voor uitvoering. De verwachting is dat op zijn vroegst in de loop van 2024 het westelijk deel kan worden aangepakt.

Tijdlijn

  • 2019 - Gereed oostelijk deel Sint Jansstraat
  • 2024 - Aanpak westelijk deel/Martinikerkhof

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.