Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Toegankelijkheid

De binnenstad van Groningen is volop in ontwikkeling. Vanuit het uitvoeringsprogramma binnenstad worden tientallen projecten aangestuurd, die de binnenstad de komende jaren een forse impuls moeten geven. Het doel is om een aantrekkelijke, toegankelijke, veilige en bereikbare binnenstad voor iedereen te creƫren. Doordat de druk op de binnenstad toeneemt, moeten we slimmer met de beschikbare ruimte omgaan. Er zijn al veel projecten uitgevoerd. Specifieke projecten binnen Bussen over Oost en Bussen over West zijn geƫvalueerd. Ook bij de Munnekeholm en een aantal andere projecten in/aansluitend aan de binnenstad zijn er vragen ontstaan over de toegankelijkheid. Doel van het traject toegankelijkheid is om deze evaluaties op het gebied van toegankelijkheid integraal te analyseren en hieruit lering te trekken voor de nog lopende en komende projecten. Zo is er discussie over op welke routes wel en op welke routes geen geleidelijnen worden toegepast. We willen komen tot een integrale kijk op de toegankelijkheid van de openbare ruimte van de binnenstad.

Tijdlijn

  • 2024 - oplevering advies

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.