Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

VRIJDAG

VRIJDAG is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen de Stedelijke Muziekschool Groningen, het Prinsentheater en het Kunstencentrum. VRIJDAG is nu nog gevestigd op drie locaties in en rond de binnenstad van Groningen: aan de Walstraat 34 (beeldende kunst), de Sint Jansstraat 7 (muziek) en het VRIJDAG Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11 (theater).

Beeldende kunst, muziek en theater staan niet stil, maar ontwikkelen zich. De huidige drie locaties voldoen niet meer aan de wensen en eisen van het moderne theater of nieuwe vormen van muziekonderwijs. Ook vormt de fysieke scheiding tussen de locaties een drempel tot de gewenste samenwerking tussen en samensmelting van de kunstdisciplines. Er wordt daarom hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw huis van de amateurkunst voor Groningen, aan de Sint Jansstraat, naast Forum Groningen. Doelbewust is gekozen voor een nieuw huis, om een toekomstbestendig en duurzamer onderdak voor de amateurkunst te kunnen bieden. Het nieuwe VRIJDAG kan zo nog meer een broedplaats van creativiteit worden.

Impressie VRIJDAG

Voor / Na

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.