Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Wijkvervoer naar de binnenstad

De binnenstad van Groningen is op verschillende manieren te bereiken. Met de bus, met de fiets, met de auto of met de taxi. Is geen van deze opties haalbaar, of is het lopen van de bushalte naar bijvoorbeeld de Grote Markt te ver, dan is het wijkvervoer een optie. Het wijkvervoer is een laagdrempelige manier van vervoer voor minder zelfredzame inwoners. Het brengt ouderen, mensen met een mobiliteitsbeperking of inwoners in een sociaal isolement tegen een kleine vergoeding naar de gewenste bestemming in de binnenstad. De gemeente ondersteunt het systeem van wijkvervoer. Ook de Werkgroep Toegankelijkheid Groningen is nauw betrokken bij dit aanvullende vervoersysteem.

Wilt u met het wijkvervoer richting binnenstad reizen, dan kunt u contact opnemen met een van de initiatieven:

Momenteel wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Grote Markt. Aan de rand van het kernwinkelgebied worden straks taxistandplaatsen aangewezen. Deze standplaatsen zullen dan ook geschikt zijn voor het wijkvervoer. Tot het moment dat er een definitieve oplossing gevonden is, is er in de omgeving van de Kreupelstraat en het Kwinkenplein voldoende ruimte om reizigers in- en uit te laten stappen.

Ik heb een vraag

Heeft u een vraag over dit project, dan kunt u deze hieronder stellen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.