Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

24 maart 2017

Aanpak koppen Folkingestraat

In de Folkingestraat is het vooral in de spits en in het weekend heel druk met voetgangers en fietsers. Met name aan de koppen van de straat (de plekken bij de kruising met het Gedempte Zuiderdiep en de Vismarkt) levert dat onduidelijkheid voor beide soorten weggebruikers op. Wat ten koste gaat van de beleving van de gezellige winkelstraat. Samen met de ondernemers is daarom onderzocht hoe we fietsers en voetgangers kunnen verleiden om meer rekening te houden met elkaar. Er is een plan uitgewerkt dat nu in uitvoering is. We werken er aan ruimte voor jou: voetgangers en fietsers sámen.

Het gaat bij de aanpak om een nieuwe indeling van de kopse kanten: de stratenmakers leggen een wegprofiel aan zonder duidelijke scheiding tussen stoep en rijbaan: voetgangers en fietsers delen de beperkte ruimte. Waarbij zij hun gedrag aan elkaar aan moeten passen. De werkzaamheden beginnen op 27 maart en zijn klaar op 11 april. Klik hier (0,8mb) voor impressies en ontwerp.