Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

13 oktober 2020

Proeftuin Grote Markt krijgt op 14 en 15 oktober afgeslankte vorm

Door de aangescherpte coronamaatregelen krijgt de proeftuin op de Grote Markt een sterk afgeslankte vorm. Tijdens deze proeftuin wilden we op woensdag 14 en donderdag 15 oktober onder andere een zogenaamde ‘gemengde zone’ testen en mogelijkheden creëren voor zitten, groen en spelen. Helaas hebben we vanwege de ernst van het coronavirus en het toenemende aantal besmettingen in Groningen moeten besluiten hiervan af te zien.

Wat wel blijft is dat tijdens deze twee dagen op het plein grote informatieborden over de plannen voor de Grote Markt komen te staan, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Dit betekent onder andere dat alle panelen op grote afstand van elkaar worden geplaatst. De inmiddels geplaatste tijdelijke bomen blijven voorlopig ook op de Grote Markt staan.

Op jouwgrotemarkt.groningen.nl is alle informatie over de plannen voor de Grote Markt en het onlangs gepresenteerde eerste schetsontwerp online te bekijken. Op deze website kun je meepraten over de eerste ideeën en schetsen voor de Grote Markt. Participeren doen we nu dus vooral online.