Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

03 juni 2019

14 t/m 16 juni: International Cargo Bike Festival

Vorig jaar nog in Berlijn, dit jaar in Groningen! Van 14 t/m 16 juni 2019 vindt op het Suikerfabriekterrein het International Cargo Bike Festival plaats. Het thema dit jaar is: Delivering Happiness! Steeds vaker zien we fietskoeriers in binnensteden. Zij bezorgen pakketten, maaltijden en post. Maar daar houdt de ontwikkeling niet op. Goederenvervoer per (elektrische bak/vracht-)fiets zit in de lift en is vaak een aantrekkelijk alternatief voor grote en vieze vrachtwagens in de binnenstad.
Tijdens het festival vindt op zaterdag 15 juni een internationale beurs plaats waar de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied door fabrikanten en leveranciers worden getoond en gedemonstreerd. Zondag is de Publieksdag met veel fiets-entertainment. Er zijn vrachtfiets-demonstraties, testritten met gezins-bakfietsen, spectaculaire vaardigheidstesten, slowbiking-wedstrijden voor iedereen, kinderpret en uiteraard (mobiele) food en drinks. Deze publieksdag begint met een grote Bakfietsparade die om 11 uur ’s ochtends vanaf de Ossenmarkt start richting het festivalterrein op het Suikerfabriekterrein: https://cargobikefestival.com/program_sunday/parade/. De publieksdag is vrij toegankelijk voor iedereen.