Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

07 november 2016

Binnenstadscafé over nieuwe inrichting Astraat/Brugstraat en omgeving

Praat tijdens Let’s Gro mee over de plannen Astraat, Brugstraat en Munnekeholm.

De komende jaren krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte in onze binnenstad. Ruimte voor jou dus! De bussen gaan een andere route rijden. Aan de westkant vanaf midden volgend jaar niet langer door Astraat, Brugstraat en Munnekeholm, maar ‘buitenom’. Dat betekent dat we deze straten in de buurt van de A-kerk nu kunnen gaan herinrichten. We gaan samen een plan maken daartoe maken.

Samen ontwikkelen
De gemeente wil het ontwerp voor het dit gebied samen met belanghebbenden en geïnteresseerden ontwikkelen en vormgeven. Daarvoor is gestart met een ‘placegame’: een methode om samen met betrokkenen te kijken wat de kracht van het gebied is.

Binnenstadscafé

De eerste resultaten en de plannen voor de inrichting van de nieuwe busroute zijn te zien tijdens Let’s Gro in het Binnenstadscafé aan de Poelestraat 2. Belangstellenden, betrokkenen en omwonenden zijn van harte welkom om mee te praten en hun ideeën en wensen kenbaar te maken. Over de aanpak Brugstraat en omgeving (maar ook over de plannen voor de binnenstad als geheel). Aan de hand van alle ideeën en wensen wordt aansluitend het inrichtingsplan verder uitgewerkt.

Het Binnenstadscafé is geopend op:

Woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 november: 15.00 – 20.30 uur
Zaterdag 12 november: 10.00 – 17.00 uur

Naast het bezoeken van bijeenkomsten kunnen Stadjers en belangstellenden altijd hun suggesties en ideeën doorgeven aan het projectteam per e-mail via binnenstad@groningen.nl of telefoonnummer: 14 050.