Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

15 oktober 2016

Praat mee over Stad in het Stadscafé! - Hoe zie jij de straat en de binnenstad? En hoe ziet de stad er in 2030 uit?

In ons Stadscafé willen we het samen met jou hebben over de toekomst van de stad. Laat je inspireren, deel je inspiratie of kom gewoon gezellig even langs!

The Next City

Groningen groeit – in inwoners, bezoekers en economische activiteiten. Er komt veel op de stad af! Maar hoe ziet Groningen eruit in 2030? Welke keuzes moeten we nu maken om klaar te zijn voor die toekomst? Om een antwoord te zoeken, hebben we een start gemaakt met een omgevingsvisie voor de stad van morgen: The Next City. Een nieuwe visie op de toekomst van Groningen en omgeving. Centraal hierin staat de vraag; Hoe zie je Stad? We horen graag jouw mening, dus praat en denk met ons mee!

Hoe zie je straat?
Eén van de vervolgvragen op Hoe zie je Stad is: Hoe zie je Straat? De straat als sociale ontmoetingsplek, als verlengstuk van je voortuin, als route naar de rest van de stad, als parkeerterrein, als speelplaats, als de plek met de bomen in je wijk, noem maar op. Maar wat vinden wij nu en voor de toekomst van onze straten? Wat maakt ze mooi, aantrekkelijk en vertrouwd? Of juist niet? Van wie is de straat eigenlijk? Tijdens Let’s Gro halen we graag samen jou het toekomstperspectief op voor onze straten.

Binnenstad 050 – ruimte voor jou
Hoe ziet de binnenstad er over vijf jaar uit? Er staan zo’n 50 projecten in de planning onder de noemer Binnenstad 050 – ruimte voor jou. Doel is een aantrekkelijke, toegankelijke, veilige en bereikbare binnenstad waar het heerlijk verblijven is. Voetgangers en fietsers krijgen (veel) meer ruimte. Praat mee over de aanpak van de binnenstad. We starten aan de westkant. Heel concreet: hoe richten we samen de Astraat/Brugstraat/Munnekeholm in?