Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

26 oktober 2021

Bouw Kattenbrug kan worden hervat

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft het verzoek van de gemeente Groningen om de schorsing van de aanleg van Kattenbrug op te heffen toegewezen. Dat betekent dat de bouw per direct kan worden hervat.

De beide landhoofden van de Kattenbrug zijn eerder dit jaar reeds gebouwd, zodat begin november het brugdek zelf kan worden geplaatst.

Naar verwachting kunnen door deze uitspraak medio februari de eerste bussen over de Kattenbrug rijden. Vanaf dan kunnen de bussen ook van de Grote Markt worden geweerd. In het voorjaar van 2022 start dan aansluitend de herinrichting van de Grote Markt.

De beide kades aan weerszijden van de Kattenbrug zullen aansluitend worden aangelegd. Dat heeft dan geen vergaande consequenties voor het doorgaande verkeer.

De afgelopen tijd zijn diverse werkzaamheden rondom de Kattenbrug ondertussen doorgegaan. Deze konden in dit verband vergunningvrij worden uitgevoerd.