Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

25 augustus 2022

Gehandicaptenparkeerplaatsen Rodeweeshuisstraat worden verplaatst naar Kwinkenplein

De gehandicaptenparkeerplaatsen uit de Rodeweeshuisstraat worden verplaatst naar het Kwinkenplein. Op donderdag 1 of vrijdag 2 september worden de werkzaamheden hiervoor uitgevoerd. Na de werkzaamheden komen de huidige gehandicaptenparkeerplaatsen in de Rodeweeshuisstraat te vervallen. De parkeerplaatsen op het Kwinkenplein mogen alleen nog gebruikt worden door houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Betaald parkeren blijft mogelijk op de parkeerplaatsen in de Oude Ebbingestraat en de diverse parkeergarages in de omgeving. De verplaatsing is tijdelijk in afwachting van de plannen voor de definitieve herinrichting voor het Kwinkenplein en omgeving.

Ontwerp
Hieronder is het ontwerp voor acht ruime gehandicaptenparkeerplaatsen te zien. Links van de gehandicaptenparkeerplaatsen komt een deelautopakeerplaats voor GreenWheels. Op het middelste gedeelte (groene vlak) worden plantenbakken geplaatst. Met de plantenbakken wordt er extra groen aan de plek toegevoegd. Hiermee wordt ingespeeld op de wens van omwonenden om het gebied te vergroenen.

Ontwerp voor 8 ruime gehandicaptenparkeerplaatsen en plantenbakken (groene vlak) op het Kwinkenplein. Helemaal links komt de deelautoparkeerplaats voor GreenWheels.

Tijdelijke en definitieve herinrichting
Het verplaatsen van de gehandicaptenparkeerplaatsen van de Rodeweeshuisstraat naar het Kwinkenplein is onderdeel van de tijdelijke herinrichting van het gebied. De herinrichting van het Kwinkenplein, Kreupelstraat en de Sint Walburgstraat bestaat uit twee delen: een tijdelijke herinrichting (2022) en een definitieve herinrichting (vanaf 2023/2024). Bij de definitieve herinrichting wordt meer gekeken naar de totale inrichting van het Kwinkenplein en de directe omgeving. De ambities voor de definitieve herinrichting worden dit najaar verzameld in een ambitiedocument.