Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

17 juli 2022

Geen bussen meer over de Grote Markt

Sinds 17 juli 2022 rijden er geen bussen meer over de Grote Markt. De nieuwe busroute gaat via Zuiderdiep-Kattendiep-Kattenbrug-Turfsingel-W.A. Scholtenstraat – UMCG Noord en vice versa. In de buurt van de Grote Markt zijn 3 centrumhaltes: aan de westzijde bij de Westerhaven, aan de zuidzijde op het Gedempte Zuiderdiep/ Gedempte Kattendiep en aan de oostzijde bij het Provinciehuis en de Stadsschouwburg. De afstand tussen de nieuwe halte en de oude halte bedraagt maximaal 250 meter.

Voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking blijft het WMO-vervoer beschikbaar en is er een pilot alternatief vervoer (Anders Mobiel) gestart. De pilot duurt een half jaar en wordt tussentijds gemonitord. Tijdens de pilot worden bezoekers met een mobiliteitsbeperking op marktdagen (di, vr en za) tussen 10 en 17 uur vanaf de haltes Westerhaven, Gedempte Zuiderdiep/Kattendiep en bij Provinciehuis en Stadsschouwburg per riksja naar de Grote Markt gebracht. Dit doen zij door een centraal nummer te bellen. Meer info op https://gemeente.groningen.nl/anders-mobiel.

Met verdwijnen van de bussen van de Grote Markt wordt ruimte gemaakt voor de nieuwe inrichting van het plein met meer ruimte voor voetgangers en fietsers, groen, water en zitplekken. Meer weten over de plannen voor de Grote Markt? Kijk op jouwgrotemarkt.groningen.nl.

Binnenstadshaltes