Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

06 mei 2021

Grote bankeilanden op Grote Markt geplaatst

Vandaag zijn er twee grote bankeilanden op de Grote Markt geplaatst. Deze bankeilanden blijven staan totdat de herinrichting van de Grote Markt van start gaat. Sinds de tribune en de bankjes voor de ABN-AMRO zijn weggehaald, is de behoefte aan openbare zitplekken op de Grote Markt toegenomen onder de bezoekers van de binnenstad.

Met de plaatsing van de bankeilanden komt het college haar toezegging aan de raad na om meer openbare zitplekken te creëren op het plein. De bankeilanden zijn te vinden aan de oostzijde van het plein (achter de huidige bushaltes). Vanwege Corona zijn er stickers op de banken aangebracht waar bezoekers wel en niet kunnen zitten. Zo kan voldoende afstand tot elkaar gehouden worden. Vrijdag wordt er groen aan de banken toegevoegd, waaronder een aantal meerstammige berken. Hiermee ontstaat op het plein een bescheiden voorproefje van wat er gaat komen als de herinrichting straks voltooid is.