Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

11 september 2018

Komend halfjaar kunst aan de Diepenring

Het Resort organiseert exposities bij Dudok aan het Diep

Kunstinitiatief Het Resort organiseert vanaf dit najaar gedurende zes maanden verschillende culturele evenementen bij Dudok aan het Diep. Het Resort gaat een halfjaar ‘passen’ op dit rijksmonument aan de Diepenring, ook bekend als voormalig BIM tankstation. Vanaf oktober worden diverse exposities georganiseerd. Als klapstuk start de expositie S01E03 op 23 november met nieuw werk van kunstenaars Feiko Beckers, Alban Karsten en Steven Jouwersma.

De locatie Dudok aan het Diep krijgt in de toekomst een nieuwe bestemming. De plannen daarvoor worden de komende maanden gemaakt. Daarbij wordt iedereen uitgenodigd om mee te denken over de toekomstige invulling, onder andere tijdens Let’ s Gro 2018. Doel is om op deze plek aan de Diepenring een prachtige verblijfsplek voor iedereen te maken.

Totdat het zover is krijgt het Resort eerst de gelegenheid om op de plek exposities te organiseren. Het Resort experimenteert als kunstinitiatief met verschillende verschijningsvormen op onconventionele locaties. Elk seizoen daagt Het Resort daarbij hedendaagse jonge kunstenaars uit om onder bijzondere omstandigheden nieuw werk te maken.

Het programma wordt ondersteund door Gemeente Groningen, Hanzehogeschool Academie Minerva, NNT + Club Guy & Roni, Mondriaanfonds, Beringer Hazewinkel en de Kunstraad. Het Resort is opgericht door Karina Bakx (De GYM, JOP) en Ellen de Haan (De Salon, About:Blank).

Het volledige programma en informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op www.hetresort.nl.