Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

22 september 2023

Minervaplein feestelijk geopend

Het afgelopen jaar is de omgeving van Academie Minerva opnieuw ingericht tot een mooie nieuwe verblijfsplek in de binnenstad. De bestrating is vervangen en er is meer ruimte gekomen voor groen. Ook de bebouwing rondom het pleintje ziet er weer strak uit, want de gevel van Academie Minerva is helemaal opgeknapt. Reden voor de gemeente Groningen en Academie Minerva om deze oplevering samen (en) met de buurt te vieren tijdens een buurtborrel.

De buurtborrel begon met een openingswoord door de ‘dean’ van Academie Minerva: Dorothea van der Meulen. Zij vertelde over de geschiedenis van Academie Minerva en de relatie tussen de Academie en de binnenstad. Daarna kwam wethouder Mirjam Wijnja aan het woord. Zij vertelde over de vergroening van het Minervaplein en de klimaatopgave in de binnenstad. Ook overhandigde ze Dorothea van der Meulen de klimaatroute inspiratiekaart. Dit is een kaart met een route door de binnenstad van Groningen die langs voorbeelden komt van maatregelen om je tuin en huis aan te passen aan klimaatverandering. Het pleintje voor Academie Minerva is onderdeel van deze route.