Navigatie overslaan

Ik heb de privacyverklaring van de gemeente Groningen gelezen en ga akkoord met de verwerking van de door mij ingevulde persoonsgegevens.

Terug naar overzicht

16 maart 2022

Nieuwe regels fietsparkeren Grote Markt

Nu de fietsenstalling onder het Groot Handelshuis geopend is, is er geen reden meer om fietsen op de Grote Markt te parkeren. Daarom gelden er voor dit gebied nieuwe regels omtrent fietsparkeren. Zo mag je op en rondom de Grote Markt en Nieuwe Markt fietsen alleen in de daarvoor aangewezen rekken of vakken plaatsen. Fietsen die daarbuiten staan, kunnen worden verwijderd. Ook kunnen fietsers terecht in de fietsenstalling Grote Markt of Nieuwe Markt. Deze stallingen zijn gratis, bewaakt en altijd open.

Overzicht regels
In het gebied rondom de Grote Markt en Nieuwe Markt gelden de volgende regels:

  • Parkeer je fiets uitsluitend in een daarvoor aangewezen vak, rek of stalling.
  • Fietsen die op plekken staan die hinderlijk of gevaarlijk zijn, kunnen worden verwijderd.
  • Fietsen in rekken of vakken mogen maximaal 4 weken op dezelfde plek geparkeerd staan. Na 4 weken kan de fiets worden verwijderd.
  • Rij je op een aangepaste fiets en gebruik je deze als hulpmiddel? Dan kun je een fietssticker aanvragen. Hiermee kun je je fiets parkeren in de gebieden in de binnenstad waar een fietsparkeerverbod geldt. Let er wel op dat je je fiets zo neerzet dat anderen er geen hinder van hebben. Zie https://gemeente.groningen.nl/fietssticker-gehandicapten voor meer informatie.

Fiets kwijt?
Is je fiets weggehaald? Dan kun je je fiets binnen 12 dagen gratis ophalen bij het fietsdepot op het Damsterplein (maandag t/m vrijdag 08:00 – 19:00 uur en in het weekend van 12:00 – 19:00 uur). Na 12 dagen wordt de fiets afgevoerd naar het AFAC Fietsdepot aan de Travertijnstraat. Fietsen die langer dan 4 weken op dezelfde plek staan geparkeerd, worden hier direct naartoe gebracht. Zie voor meer informatie: https://gemeente.groningen.nl/fiets-kwijt

Meer weten? Kijk dan op gemeente.groningen.nl/fietsparkeren. Informatie in het Engels is hier te vinden.